Nieuw servies & Culinaire inspiratie
We hebben weer nieuw servies binnen! Prachtig mooi handgemaakt servies uit Marrokko.
Voor mij dus weer een enorme inspiratiebron om daar iets leuks mee te doen. Dus maakte ik 3 gerechtjes, ontbijt, lunch en diner.
Het allerleukste (naast het proeven) vind ik toch wel het bedenken en creëren van een gerecht, en daarmee laat ik me door allerlei elementen inspireren.
Zoals bijvoorbeeld de seizoenen. Voor mij komt het najaar wel heel snel en duiken we alweer veel te snel het najaar in.
Dus vandaar een mengeling van zomer-en najaargerechten.
Adidas shoesSneakers Nike Shoes
Vijgen zijn heerlijke en gezonde najaarsvruchten, boordevol vezels en Omega3. Ik maakte er een heerlijk ontbijt mee met onder andere Skyr, honing, granaatappelpitjes, stukjes kokosnoot, amandelen, munt en blauwe bessen.
Een favoriet ingrediënt van mij en wat ik eigenlijk altijd in huis heb zijn Zwarte Beluga Linzen.
Beluga linzen zijn de kleinste soort linzen en hebben maar een half uurtje kooktijd nodig, anders dan de meeste linzensoorten die vaak nog uren moeten voorweken.
Ze zijn ook leuk als garnering en hebben (vind ik) een sexy uitstraling. Nadeel: een smaakje aan het gerecht moet wel toegevoegd worden. Vaak kook ik ze dus in bouillion, maar in dit geval mengde ik ze met een gefruit uitje en rode peper.
Ik voegde in truffeltapenade gebakken bospaddestoelen, parmazaanse kaas, wat lenteui en gefrituurde courgette toe. Et voila! Weer wat anders dan een broodje pindakaas.
En dan natuurlijk het diner. Ik maakte tonijn in groene thee met sesam. Hierbij kokosrijst en ingemaakte komkommer. Het recept is eigenlijk enorm simpel maar echt superlekker.
Koop verantwoorde verse tonijn en druk deze aan in een mengsel van 50% sesamzaadjes en 50% groene thee, totdat de tonijn volledig bedekt is.
Kook het liefste Pandanrijst met half water en half kokosmelk tot deze gaar is.
Maak met je kaasschaaf slierten komkommer en verdrink ze in een dressing van gember, knoflook, sesamolie, sojasaus, citroensap en rijstazijn. Bak vervolgens je tonijn aan allebei de kanten 30 seconden in goed hete olie. Garneren is leuk met rode peper, limoenpartjes of groene kruiden.
Maargoed... De prachtige kommen zijn natuurlijk ook uitstekend voor een lekker soepje, zoals vandaag homemade tomatensoep!
Tags: skyr,, servies,, marrokkaans