<< Go back

Zeehondjes gluren!

Op een druilerige dag in Augustus ruilden we het strand in voor een Robbentocht vlakbij de kust van Texel.  Rederij "De Vriendschap" meert hier zomers dagelijks (als het weer het toestaat) af naar het "Eierlandse Gat" waar een grote groep gewone en grijze zeehonden, oftewel Robben hun plekje hebben veroverd. Dit gebied leent zich uitstekend voor deze dieren vanwege de hoge en steile zandplaten, waar ze heerlijk kunnen zonnen en rusten.

best shoesNike Air Max 270

 

Maargoed, genoeg National Geographic. Bepakt met uiteraard een verrekijker en warme truien voeren we met een aardig tempo vanaf de steiger bij Paal 33 naar de platen waar de zeehondjes zich bevinden. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste zeehondenkopjes nieuwsgierig boven water kwamen kijken en snel weer terug zwommen naar de zandplaat.

We bleven ongeveer een half uur bij de zandplaat waar we heerlijk voorzien van een Texels kruidenbittertje tekst en uitleg kregen over de zeehonden door de schippersvrouw, die zo uit een aflevering van Piet Piraat leek gestapt.

Mede dankzij het kruidenbittertje en de zon die af en toe om de hoek kwam kijken verliep de terugreis naar Texel (ongeveer een half uurtje) helemaal prima. Een echte aanrader met of zonder kinderen! Nog een laatste tip: vergeet je kapsel, geen zin, geen nut, niet doen.

 

Tags: texel,, zeehonden,, robbentocht,