<< Go back

Blue Monday

Vandaag is de meest deprimerende dag van het jaar...blauwe maandag is de laatste maandag in de volle week van januari waarop we ons volgens sommige wetenschappers enorm slecht horen te voelen. De kerst ligt al ver achter ons, de aankomende vakantie is nog veel te ver weg en iedereen die zich niet aan zijn goede voornemens heeft gehouden komt nu tot dat bittere realisatiepunt. 

 

Nou....het weer werkte de afgelopen twee dagen niet mee aan dit fenomeen. Alhoewel het (hier op Texel) behoorlijk koud was, scheen de zon volop en was de lucht strak blauw. We gingen daarom ook naar het strand om te genieten van het heerlijke weer na al die donkere regenachtige dagen.

Waar wordt jij happy van? Iets creatiefs doen werkt bij mij prima. Of een mooi muziekje. Of iets wat me raakt. Dat kan al iets kleins zijn, zoals bjvoorbeeld een bos bloemen of lekker eten.

Vandaag kocht ik bij de Hema blauwe kaarsen om deze Blauwe Maandag toch te vieren. Ze staan erg leuk op het witte Marokkaanse tafeltje.

Ik droeg blauwe wraparmbanden om te kijken of dat misschien hielp, maar nee...geen greintje chagerijnigheid te bekennen. Dus ik heb besloten het op te geven.

Ik denk dat blauwe maandag niet voor iedereen is weggelegd. Of althans niet voor mij. Iets wat door de media wordt aangepraat zodat we morgen in ieder geval kunnen zeggen: gelukkig is het geen blauwe maandag meer! En dan komt alles goed...

Tags: blauwe,, maandag,, monday,, blue,