Cocktailtime!!
Afgelopen week vroeg vriendin Valerie mij of ik zin had om mee te gaan naar een cocktailworkshop in Eetcafe Sjans.
De workshop werd gegeven door Cees Molenaar, mede-eigenaar van Barplanet.
Barplanet verzorgd Cocktailparty's op locatie, maar ook voor verse sappen met de slowjuicer kun je ze boeken, of een opgeleide barista voor speciale koffie's.
De bedoeling was dat we 3 cocktails gingen maken, een Mojito (mijn favoriet), een shooter en de cocktail die razend populair is geworden door de serie Sex and the City: The Cosmopolitan.
Alhoewel ik niet echt een ervaren cocktaildrinkster ben, (na een aantal consumpties kan ik weggedragen worden) was ik toch wel nieuwschierig hoe je dat nou goed aanpakt.
We gingen aan de slag met het echte gereedschap, een Blender, een Muddler oftewel stamper om de limoentjes en munt te verpulveren en een Strainer (barzeef)
om het pulp van het drankje te onderscheiden.
Ook moet je als je een cocktail maakt letten op de temperatuur van je handen, en uiteraard de hoeveelheden van elk ingredient (deze meet je af met de jigger).
Na wat geoefen en veel proeven (wat de sfeer natuurlijk alleen maar leuker maakte) mocht het resultaat er zijn.
We sloten de avond af met een heerlijk diner en nog meer wijn, waarna ik voldaan mijn bedje inrolde....
Gelukkig hebben we de foto's nog.