<< Go back

Mojito & het nieuwe Marokkaanse servies!

mojito4
De laatste stranddag lijkt al een eeuw geleden. De officiële zomer eindigt pas over ruim drie weken. Tot die tijd mogen we nog 'legaal' zomerdrankjes drinken. Ik maakte Mojito. Gewoon omdat ik er zin in had en om het nieuwe servies uit te proberen.

jordan release dateNike Air Max 90 Essential White Black 325213-131 Men's Running Shoes , Idae 2021

Deze week hebben we namelijk een aantal leuke nieuwe producten binnengekregen, waaronder het Marokkaanse glaswerk. Het glaswerk wordt al sinds 1940 handgemaakt in Marokko. De glazen zijn met de hand geblazen en daarna geschilderd, waardoor ieder glas uniek is.

In onze webwinkel zijn twee soorten glazen (Marokkaans Glas Groen L & Marokkaans Glas Groen XL) verkrijgbaar en een bijpassende karaf (Marokkaanse Karaf Groen). Het Marokkaanse servies staat prachtig op een buitentafel, maar is ook geschikt om binnen een gedekte eettafel mee op te fleuren.

Het is nog even wachten op de zon, maar zodra hij er is kan ik je aanraden om Mojito te maken. Het is een verfrissende cocktail, waarmee je nog heerlijk even van de zomer kunt genieten.


Recept voor Mojito

Ingrediënten:
- 5 cl rum
- 2 tl rietsuiker
- IJsblokjes
- 3 limoenen voor het sap
- 1 limoen in partjes gesneden
- Blaadjes van 4 takjes munt
- 2 Takjes munt voor de garnering

mojito1Pluk van vier takjes munt de blaadjes. Kneus deze blaadjes samen met de limoen in een vijzel zodat het aroma vrijkomt. Maal ijsklontjes fijn in een blender of stamp ze fijn in de vijzel.. Schep het ijs in een cocktailshaker en voeg hier de rum, het limoensap, de rietsuiker en de muntblaadjes aan toe. Schud de shaker ongeveer een halve minuut. Verdeel de overgebleven ijsblokjes, takjes munt en de partjes limoen over de vier glazen en de karaf en schenk hier de cocktail bij. 

mojito5

Enjoy!