<< Go back

Styling @ De Verzamelpost

Restyling: van basisschool naar inspirerende werkplek

Herinner je het gebouw van jouw basisschool nog? Hoge ramen, grote lokalen, veel licht, kleur en ruimte voor creativiteit. Een oud schoolgebouw omtoveren tot een fijne werkplek. Hoe doe je dat? De Verzamelpost in Den Hoorn is een jaar geleden neergestreken in de oude Jan Drijversschool. Eén van de oprichters en een vriendin van mij, Valerie Jongeneel, vroeg mij te helpen met het restylen van dit gebouw.  

buy shoesNike Air Mag Back To The Future Limited Edition Shoes Online Ptf84A, Price: $129.99 - Air Jordan Shoes, Sportaccord

 

 

Het gebouw heeft na de sluiting van de basisschool een kleine metamorfose ondergaan. De muren en kozijnen zijn voorzien van een witte en grijze laag verf, de kindertekeningen zijn voorgoed van de wand verdwenen. De schoolbanken hebben plaatsgemaakt voor rotan stoelen en de oude tafels van een strandpaviljoen fungeren als bureau’s. 

Twee maanden terug mocht ik mij uitleven in de ruimte. Het belangrijkste bij de restyling vond ik het aanbrengen van de rust in het oude schoolgebouw. De tafels en kasten heb ik zo verschoven dat er nog meer plaats is voor harmonie. Qua decoratie heb ik vooral natuurtinten aangebracht. Op de vensterbank siert een vaas met takken. De takken zocht ik in het bosje rondom de speelweide van de oude school. Om de grijze wand ‘te breken’ heb ik op de tafel witte vazen gezet en hierin lange takken gestoken. 

 

 

 

De balie die dagelijks dienst doet als bureau voor één van de oprichters wordt extra uitgelicht door de grijze potten. Deze glazen weckpotten heb ik zelf geschilderd met tinten die terugkomen in de ruimte. De tafel in het midden van het werklokaal heeft zwarte vazen met witte lelies gekregen. Ik heb vooral dingen weggelaten en bij iedere gezichtsvlak gezorgd voor één eyecatcher. Een week na de restyling fluisterde een vaste flexwerker mij toe: “Ik heb nog nooit zo prettig gewerkt als afgelopen week, je hebt voor nog meer evenwicht op mijn favoriete werkplek gezorgd.”

 

De VerzamelPost

Dé plek op Texel waar mensen elkaar ontmoeten en talentontwikkeling, kennisdelen, flexwerken en co-creatie voorop staat is De VerzamelPost. Daar waar vroeger kinderen leerden schrijven, spreekbeurten werden gehouden, zijn nu mensen aan het werk met maatschappelijke projecten en samenwerking. 

Op werkdagen maken Texelaars dankbaar gebruik van de mogelijkheden voor flexwerken. ZZP’ers en medewerkers van bedrijven kunnen al voor één dag een tafel huren met uitzicht op de speelweide. In het kantoor van de voormalig schooldirecteur kan in alle rust vergaderd worden. De lunch wordt gezamenlijk genuttigd aan de grote tafel in het midden. Vaak brengt iedereen wat mee en wordt de maaltijd aangevuld met lokale producten.

 

 

 

Vooral in het weekend staat de co-creatie voorop. De Verzamelpost is een podium voor verschillende projecten. Zo komen iedere laatste zaterdag van de maand handige Texelaars bijeen tijdens het Repair Café. Ingebrachte spullen worden dan gerepareerd voor een nieuwe start. Maar ook workshops en activiteiten vullen de agenda van De VerzamelPost. Laatst was ik er op zaterdagmiddag en maakte ik foto’s van het project ‘Green bag lady’. Vanachter werken vrijwilligers en leerlingen van OSG De Hogeberg voor dit project aan het verminderen van de plastic soep.

 

 

 

 

 

 

Tags: styling, verzamelpost,