<< Go back

Meet the Trainees!

Stagelopen bij Moodadventures! Elke stageperiode hebben wij stagaires van het HMC (Amsterdam) en Noorderpoort (Groningen). Zij versterken ons team en leren veel over styling, fotografie, social media, bloggen en veel meer! Deze periode zijn dat Ylva en Marielle.... even voorstellen!

 YLVA:

Hoi! Ik ben Ylva de Haan (17 jaar) en ik ben 2de jaars studente op het Hout- en meubileringscollege van Amsterdam. Ik volg de opleiding Interieuradviseur en loop momenteel stage bij Moodadventures. In deze stageperiode ben ik vooral bezig met fotograferen van producten en deze vervolgens bewerken in Photoshop voor de website. Mijn taken binnen de stage zijn ook de social-media kanalen up-to-date houden. Het liefste wat ik doe bij Moodadventures is het fotograferen van woonaccessoires en sieraden, vervolgens de gemaakte foto's bewerken met verschillende effecten in Photoshop. Het leukste wat ik tot nu toe heb gedaan in deze stage is een blog maken voor deze website. Dat is het blog over de Vegan chocolade munt taart. We hebben daarvoor samen veel foto's gemaakt van het proces en het eind resultaat. Vervolgens mocht ik de tekst schrijven en de blog vormgeven. Verder vind ik de afwisseling van bezigheden erg fijn, zo verveeld het nooit!

De mooiste producten van Moodadventures vind ik de handgemaakte spiegel. Mijn favoriet is de passpiegel van 200x72 cm met een donkere houten lijst. De spiegels worden handgemaakt, dus ieder exemplaar is uniek en dat maakt het nog leuker! Wat de meeste mensen niet verwachten is dat het item dat zij bestellen, speciaal voor hun gemaakt word. Ook vind ik de rotan hangstoelen erg mooi, ze zijn zo tijdloos. En een echte eye-catcher!

Mijn droominterieur is een mix van verschillende stijlen. Zo hou ik erg van vintage items, maar een industriële touch mag zeker niet ontbreken. Ook zijn planten een absolute must in mijn interieur, hoe meer hoe beter! Verder ben ik ook gek op verschillende Boheemse accessoires. Als al die dingen in evenwicht zijn, is mijn interieur perfect!

Na mijn opleiding wil ik graag gaan werken als interieur styliste, en uiteindelijk misschien wel een eigen bedrijf opstarten. Zo zou ik graag voor particulieren als bedrijven willen werken. Ik vind het leuk om het voorbereidende deel van een interieurinrichting te doen, maar ook vind ik het erg leuk het alle laatste puntjes op de i te zetten van de styling. Ook steek ik graag zelf de handen uit de mouwen om bijvoorbeeld een muur te schilderen. Hier wil ik in de toekomst ook zeker gebruik van gaan maken.

 

MARIELLE:

Heey heey mijn naam is Marielle. Ik zit in het 4e jaar interieur advisering op het Hout en meubilerings college in Amsterdam. Ik heb voor de opleiding gekozen omdat ik bezig wou zijn met mijn handen dat is voor mij een creatieve uitlaat klep. Er zitten natuurlijk wat dingen in de opleiding die ik niet altijd leuk vind zoals rekenen en Nederlands maar ja dat hoort er ook wel een beetje bij. Ik woon zelf nog op Texel en reis heen en weer naar school, ik wil nog niet weg van mijn mooie eilandje. 

Ik loop nu voor de tweede keer stage bij Moodadventures. Ik was nog op zoek naar een leuke stage waar ik wist dat ik ook nog iets nieuws zou leren. Ik belde Brendalie op en ze was gelijk enthousiast en wilde mij gelukkig nog een keertje stage laten lopen. Ik heb bij Moodadventures ontzettend veel geleerd en elke dag is weer anders.

Ik ben zelf heel erg in to fotografie en wilde er graag nog meer over leren. Bij Moodadventures krijg je de kans om dingen zelf uit te vinden en te leren. Als ze denken dat je er klaar voor bent mag je zelf stijlen en foto’s maken Brendalie kijkt over de schouder mee en geeft je tips en tricks als het nodig is. Brendalie laat elke stagair mee denken over nieuwe settings of nieuwe manier om te organiseren. Ook gebeurd er veel achter de computer zoals klantvragen, bestellingen en socialmedia als je het even zat bent achter de computer krijg je een andere opdracht om even je creative brein te laten werken. Omdat elke dag er anders uit ziet vliegt de dag zo voorbij.

Ik heb zelf niet echt een specifieke woon stijl. Als ik iets leuks zie dan zet ik het in mijn kamer. Het is wel belangrijk voor mij dat een woning huiselijk aanvoelt zoals met planten en persoonlijke spullen. Ik hou er ook van om te experimenteren zoals met kleur of opvallende decoratie, dus mijn kamer veranderd ook regelmatig. Nu heb ik bij voorbeeld een bohimian interieur maar volgende week ziet het er weer anders uit. Barry (de meubelmaker) heeft voor mij een hele mooie donker houten spiegel gemaakt wat ook mijn favoriete product is. Dus nu pas ik mijn interieur weer aan op de spiegel. Want de spiegel is een mooie eye catcher voor is mijn kamer. Ik ga na mijn studie verhuizen naar Amsterdam omdat ik niet weet hoe groot mijn kamertje gaat worden heeft Barry voor mij de spiegel op maat gemaakt, zodat de spiegel overal op gehangen kan worden. Niet te groot niet te klein daar hou ik van.

Nike footwearAir Jordan