<< Go back

Make: Gezonde bonbons met Pukka Thee

De laatste paar weken had ik last van wat kleine kwaaltjes, blaasontsteking, verkouden en vooral erg moe. Vandaar dat ik besloten had om mijn dagelijkse eetpatroon eens wat te gaan verbeteren. Nou ben ik niet bepaald een rawfood-type, respect voor iedereen die dat wel nastreeft maar ik ben nou eenmaal een beetje bourgondischer. Alhoewel ik wel elke dag probeer de aanbevolen portie groenten en fruit te bemachtigen kan ik me toch echt tegoed doen aan de klassieke Spaghetti Carbonara met het (vind ik) daarbijhorende glaasje wijn.Maargoed, het voornemen dus. Afgelopen weekeinde maakte ik gezonde "bonbons" zoals ik ze zelf noem vol van goede bouwstoffen. Eigenlijk is het heel makkelijk, het enige wat je wel echt nodig hebt is een keukenmachine om de ingredienten goed fijn te malen.

trace affiliate linkNike

 

Wat heb je nodig:

- 100 gram rauwe amandelen

- 50 gram kokosolie

- 100 gram gedroogde gojibessen

- 100 gram gedroogde papaya

- 100 gram vruchtvlees van een kokosnoot

- 50 gram geraspte kokos

- 2 theezakjes Pukka Thee Refresh

 

Hoe maak je het?

Eigenlijk heel simpel, en daar houden we van. Meng alle ingredienten door elkaar met de keukenmachine, behalve de thee, de geraspte kokos en de kokosolie. Smelt vervolgens de kokosolie in een pan tot deze zacht is. Voeg de gesmolten kokosolie toe aan het geheel en maal het nog even goed door. Maak hier balletjes van ter grootte van een walnoot. Dit kun je met de hand doen, of met een kleine ijslepel.

Meng vervolgens de gemalen kokos en de inhoud van de twee theezakjes door elkaar, en strooi dit voorzichtig uit op een plank. Rol de balletjes hierdoorheen zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met het kokos-theemengsel. Druk dit voorzichtig aan. Plaats de balletjes vervolgens een uur in de koelkast en laat ze opstijven.

Het lekkere van de Pukka thee Refresh is dat er limoengras in verwerkt is, wat de bonbons een frisse toon geeft. Uiteraard kun je de ingrdienten ook vervangen door andere dingen, zoals gedroogde abrikozen of appel. Belangrijk is wel dat de substantie gelijk moet zijn, anders mengt het geheel niet goed. Om te leuk te serveren kun je de bonbons op een mooi bord plaatsen of op een schaal.

Eet smakelijk!!

Borden en schalen: www.moodadventures.com

 

 

Tags: pukka,, bonbons,, rawfood,