<< Go back

DIY: Schelpenhanger Hippie Style!

Voor een stylingproject in een restaurant had ik heel veel schelpen nodig, en nadat ik dat had afgerond had ik nog wat over, waaronder deze prachtige Capiz Camar. Ik bedacht een leuk projectje om daar een muurhanger van te maken. Heel eenvoudig met een bohemian effect.

best Running shoesnike mercurial 2009 white red light black DD0385-100 Release Date - Pochta

 

Wat heb je nodig:

- 24 witte Capiz Camar schelpen, die kun je onder andere hier kopen.

- een klosje koperkleurige metaalgaren.

- een flinke stok.

- een accuboormachine.

 

Hoe ga je te werk:

Boor in alle schelpen aan de boven-en onderkant een gaatje. Ga voorzichtig te werk, de schelpen zijn natuurlijk breekbaar. Leg de stok met de schelpen neer op de manier waarop je wilt dat je muurhanger eruit gaat zien. Op die manier heb je gelijk het zicht op hoe lang het metaalgaren tussen de schelpen moet zijn.

Bind de bovenste rij schelpen stuk voor stuk vast aan de stok (5x), daarna de tweede, derde en vierde rij aan de voorgaande rij schelpen. Let wel op dat niet elke schelp hetzelfde formaat heeft, dus hou goed in de gaten hoe lang je het metaaldraad knipt.Voor de vijfde rij gebruikte ik 3 schelpen en de laatste 1, voor een toelopend effect aan de onderkant.

 

En klaar is de muurhanger! Het is ook leuk om te stok van tevoren te verven, of de schelpen te spuiten voor een ander kleureffect. Heel veel succes!

Tags: woondecoratie,, DIY,, schelpen,, muur,