Recept: Vegan Chocolade Munt Taart

jordan release dateNike Air Max 270

Nu het herfst is en het weer kouder en natter wordt, vind ik het fijn een middagje te gaan bakken in de keuken, om nieuwe dingen uit te proberen. Zelf ben ik gek op zoetigheid en vooral chocolade. Tegenwoordig let ik goed op waar producten vandaan komen en ook wil ik minderen in eten van vlees en andere dierlijke producten, vandaar heb ik gekozen voor en vegan chocolade taart. Dit recept komt uit het boek “Vegan Taart” van de schrijfster Audrey Fitzjohn. Deze heerlijke taart is echt een aanrader alleen pas op, hij is wel behoorlijk machtig!

Benodigdheden taart voor 8 personen:


Bakvorm 21 cm
Bakpapier

Bodem:
45 g walnoot
45 g blanke amandelen
140 g dadels

Crème:
60 g raw cacao (poeder)
500 g cashewnoten (12 uur geweekt in water)
120 ml ahornsiroop
480 ml kokosolie (gesmolten)
240 ml water
4 takjes munt

Coulis (decoratie):
30 ml kokosolie (gesmolten)
45 g raw cacao (poeder)
90 ml ahornsiroop
30 ml water

Decoratie:
1 portie coulis
30 g ongezouten pistachenoten (gemalen)
2 takjes munt

 

 

Bodem
Meng alle ingrediënten van de taartbodem met elkaar tot een kruimeldeeg. Bekleed ondertussen de bakvorm met bakpapier. Verdeel vervolgens het kruimelige mengsel over de bodem van de bakvorm en plaats het enige tijd in de koelkast.

Crème
Zorg ervoor dat de kokosolie gesmolten is en meng dit samen met de overige ingrediënten van de vulling tot een glad beslag. Giet vervolgens de crème op de taartbodem in de bakvorm. Laat dit minstens 6 uur opstijven in de koelkast.

Coulis
Klop alle ingrediënten van de coulis door elkaar tot een glad mengsel. Bewaar de coulis tot gebruik op kamertemperatuur. 

Decoratie
Maal de pistachenoten grof en besprenkel deze vervolgens over de taart. Verdeel de muntblaadjes gelijkmatig en gebruik een lepel om de coulis te verspreiden over het geheel. Tip: laat de coulis aan de zijkant van de taart afdruppelen, voor een Drip Cake effect!

 

 

 

Nu zijn we bij het leukste onderdeel van dit recept gekomen, het opeten van de taart! Geniet samen met vrienden en familie, of in je eentje voor de televisie met je favoriete serie en een grote kop thee!

 

Het servies uit dit blog is beschikbaar gesteld door Stek Conceptstore